Kategorier
Aktier Grøn energi

Aktier i grøn energi – bæredygtige fonde og selskaber

Grøn energi

I dette indlæg vil jeg forsøge at kortlægge nogle af de kilder og muligheder, som du kan benytte dig af, hvis du ønsker at investere i selskaber inden for grøn energi.

Klima, miljø og energi er blevet interessante emner for mange private såvel som institutionelle investorer. Med god grund!

Flere og flere virksomheder omstiller deres forretningsmodeller, hvor klima og miljø i højere grad bliver væsentlig og indgår i måden, hvorpå forretning tænkes og drives.

Der bliver årligt investeret flere hundrede milliarder i klimavenlige initiativer og løsninger, der skal medvirke til at reducere CO2-udledningen og løse de globale klimaudfordringer.

Inspiration til aktier via bæredygtige fonde

Der er flere steder, hvor man kan finde inspiration til aktier i grøn energi. Nogle af de kilder, som jeg selv benytter, er blandt andet bæredygtige fonde.

Storebrand Bølge er en norsk fond, der er dedikeret til at investere i selskaber inden for grøn energi. Deres portefølje, inden for vedvarende eller grøn energi, består i øjeblikket af 42 selskaber såsom Vestas A/S (Dansk), Scatec Solar ASA (Norsk) og NEL ASA (Norsk).

I forlængelse af mit første indlæg om grønne aktier ‘3 Grønne Aktier‘ har jeg modtaget spørgsmål til, hvorvidt det er muligt at investere direkte i Storebrand Bølge?

Svar: Det er desværre ikke muligt for investorer i Danmark at investere direkte i fonden, Storebrand Bølge, da fonden er landespecifik. Det vil sige, at fonden er forbeholdt investorer i det land, hvor fonden er udviklet – som i dette tilfælde er Norge.

Nordea Invest Klima og Miljø er et andet eksempel på en bæredygtig fond, der udbydes af Nordea Bank. Fonden investerer direkte eller indirekte i virksomheder, der beskæftiger sig med aktiviteter til forbedring af klima og miljø.

Du finder en oversigt over de virksomheder, som Nordea Invest Klima og Miljø er investeret i her.

49 Grønne Selskaber – Mine Favoritaktier

Saxo Bank har tidligere udarbejdet en liste med 49 større selskaber, der fokuserer på aktier i grøn energi. Du kan se listen her.

Mine favoritaktier, fra listen, er:

  • Vindenergi: Vestas, Siemens Gamesa
  • Solenergi: Scatec Solar
  • Vandkraft: Verbund
  • Elektriske biler: Tesla
  • Byggemateriale: Rockwool

Fra fossilt- til bæredygtigt brændstof

Jeg har løbende tilføjet flere grønne selskaber til min portefølje såsom Scatec Solar, Tomra og Neste. Tre virksomheder, der arbejder aktivt med klima, miljø og energi.

Eksempel: Neste er en finsk virksomhed, der har omstillet deres forretning fra fossilt- til bæredygtigt brændstof, som de sælger til transportfirmaer verden over.

Kursudviklingen har været meget positiv, hvor Neste har leveret en stigning på >130% over de seneste 3 år.

Hvis du har spørgsmål, feedback eller anden forespørgsel, så er du selvfølgelig meget velkommen til at skrive.

Du kan følge min Linkedin eller Shareville, hvis du ønsker mere inspiration til aktier.

Dette blogindlæg er kun udarbejdet til inspiration og udgør således ikke anbefaling til køb af de omtalte fonde eller aktier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *