Kategorier
Aktier Grøn energi

3 Grønne Aktier – er grøn forretning god forretning?

Inspiration til grønne selskaber

Hvis du har en forkærlighed for grønne selskaber, der arbejder aktivt med grøn energi, så giver jeg i dette indlæg mine bud på forskellige kilder og aktier, som du kan benytte dig af, hvis du ønsker at afsøge nye aktiemuligheder inden for netop grøn energi.

Eksempel 1: Corportate Knights, et anerkendt internationalt medie inden for bæredygtighed, udgiver årligt en rapport over de mest bæredygtige selskaber i verden.

Grønt fokus i norden – 3 Grønne Aktier

Opgørelser viser, at det samlede elforbrug i Norge består af næsten 100% grøn energi. Især vandenergi er den helt store drivkraft for den grønne elproduktion i Norge.

Eksempel 2: Storebrand ASA er en norsk finanskoncern, der har udviklet en fond dedikeret til investering i grønne selskaber: “Storebrand Bølge”. Deres portefølje består i øjeblikket af 42 selskaber, der beskæftiger sig med grøn energi.

I det nedenstående afsnit præsenterer jeg 3 Grønne Aktier, som Storebrand Bølge fremhæver, i deres portefølje af grønne selskaber, som de er investeret i:

Vestas Wind Power

Vestas er et dansk selskab, der designer, bygger og installerer vindmøller over hele verden. De leverer 17 % af vindmøllekapaciteten på verdensplan og har vindmøller placeret i 79 land.

Vestas udgør den største andel i fondens portefølje med 6,27 %.

Fakta: Aktiekursen i Vestas er steget 36% over de seneste 3 år. Til sammenligning er det danske børsindeks, C25-indekset, steget cirka 25%.

Scatec Solar

Scatec Solar er et norsk selskab, der udvikler og driver solenergianlæg i udviklingslande såsom Egypten, Malaysia og Sydafrika.

Scatec Solar udgør 2,46 % i fondens portefølje.

NEL

NEL er et norsk selskab, der udvikler løsninger til at producere, lagre og distribuere hydrogen som energikilde. NEL indgik i 2017 en aftale med Shell og Toyota i Californien om levering af syv hydrogenstationer.

NEL udgør 1,73 % i fondens portefølje.

Fakta: Aktiekursen i NEL er steget 568% over de seneste 3 år. Til sammenligning er det samlede norske børsindeks, OBX 25, steget cirka 30%.

Er grøn forretning god forretning?

Det er svært at give et helt entydigt svar på, om grøn forretning er god forretning.

Vi kan konkludere fra ovenstående, at de omtalte virksomheder i dette indlæg, har formået at slå deres respektive markeder, hvor de er børsnoteret.

De omtalte selskaber er dog kun et lille udpluk af de grønne selskaber, der findes derude. Derfor er udviklingen i disse udvalgte aktiekurser ikke repræsentativ for alle grønne virksomheder.

Det er nærmere en indikation for de grønne selskabers nuværende styrke i aktiemarkedet?

Hvis du har spørgsmål eller feedback til ovenstående, så er du meget velkommen til at kontakte.

Du finder en samlet oversigt over mine aktier her.

Du er også velkommen til at følge min Linkedin eller Shareville, hvis du ønsker mere indhold til inspiration inden for aktieinvestering.

Dette blogindlæg er kun udarbejdet til inspiration og udgør således ikke anbefaling til investering i de omtalte aktier.

2 kommentarer til “3 Grønne Aktier – er grøn forretning god forretning?”

Hej Christian

Jeg er HELT ny på aktiemarkedet og er faldet over din artikel her, fordi jeg ønsker primært at investere grønt.
Jeg synes Storebrand Bølge lyder rigtig interessant, men jeg kan ikke finde dem på Nordnet, hvor jeg er oprettet. Kan det passe? Håber du vil hjælpe mig på vej.
Vh Nanna

Hej Nanna

Tak for din kommentar. Storebrand Bølge er bestemt en interessant fond at blive inspireret af ift. grønne selskaber og aktiemuligheder. Du kan desværre ikke investere direkte i Storebrand Bølge via Nordnet, men du kan finde og investere i de enkelte selskaber, som er en del af fonden.

Eksempler på selskaber i fonden:
– Vestas (som udgør den største andel i fonden)
– Scatec Solar
– Ormat Technologies

Link: https://www.storebrand.no/bolge/portfolio/fornybar-energi

Storebrand Bølge er en fond, der er ejet af den norske finanskoncern Storebrand ASA, der er en forsikringsvirksomhed og kapitalforvalter. Storebrand ASA har man mulighed for at købe via Nordnet, men det er ikke en direkte investering udelukkende i fonden, Storebrand Bølge.

Jeg håber, at det var nogenlunde svar på dit spørgsmål? Ellers siger du til, så kan jeg forsøge at hjælpe dig videre.

Det kunne desuden være spændende at høre, hvordan du fandt frem til artiklen. Var det via Google? 🙂

Venlig hilsen
Christian

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *