Kategorier
Aktier

4 Nordiske Vækstaktier – Hvordan har de udviklet sig?

I dette indlæg ser jeg nærmere på 4 Nordiske Vækstaktier, der har været meget omtalt og sommetider udskældt i medierne.

Hvad er en Vækstaktie?

En Vækstaktie er karaktiseret ved et selskab, der vokser hurtigere end det generelle marked.

Vækstaktier er højrisiko, da det i højere grad handler om forventningen til virksomhedens fremtidige potentiale, end det handler om dets reelle eller nuværende værdi.

2 Vækstaktier, der har oplevet kursstigninger og kursfald i raketfart!

Fælles for disse aktier er, at de har oplevet ret identiske kursstigninger og kursfald.

Det er også illustreret ved de 2 selskaber nedenfor, der viser nogle af de samme mønstre og bevægelser i aktiekurserne.

Gomspace Group AB

Gomspace er en dansk baseret satellitproducent med fokus på mikro- eller nanosatellitter, der blandt andet er konkurrencedygtige, de de er billigere i drift end de traditionelle satellitter.

Kilde: Nordnet

Aktiekursen i Gomspace toppede i 2017, men er siden droslet ned, hvor aktien i den seneste periode har bevæget sig i kursniveauet 9-15 svenske kroner.

Fingerprint Cards AB

Fingerprint Cards AB er et svensk baseret firma, der udvikler teknologi til genkendelse af fingeraftryk. De henvender sig blandt andet til smartphone- og tabletmarkedet. Fingerprint har en patentportefølje med global beskyttelse og sælger sine produkter globalt.

Kilde: Nordnet

Aktiekursen i Fingerprint har oplevet bemærkelsesværdige kursudsving, hvilket også vises i grafen ovenfor.

Fra det laveste punkt i februar 2015, over en 5-årig tidshorisont, til det højeste punkt i aktiekursen i december 2015, der steg aktien med himmelhøje 1600%.

Den kraftige stigning blev efterfulgt af kursfald, hvor aktien nåede sit absolutte lavpunkt i juni 2018, med et fald på 95% siden højdepunktet i 2015.

Fingerprint har sidenhen fået en mindre oprejsning, da virksomheden har rapporteret kvartalsrapporter, der har præsteret bedre end forventet fra analytikere og investorer.

2 Vækstaktier på den danske børsscene med store stigninger i 2020

To danske Vækstaktier har oplevet store stigninger i løbet af aktieåret 2020.

Konsolidator A/S

Konsolidator, er en dansk IT-udviklingsvirksomhed, der har udviklet en helt ny generation af software til konsolidering af koncernregnskaber med en enkel, standardiseret og automatiseret proces.

Kilde: Nordnet

Aktiekursen er i skrivende stund steget 290% i indeværende år. Konsolidator er den mest stigende aktie i det danske aktiemarked i 2020 indtil nu.

Fluoguide A/S

Fluoguide, er en dansk biotech-virksomhed, hvis hovedaktiv er en behandling, der gør kræftceller selvlysende under operationer.

Kilde: Nordnet

Aktiekursen er i skrivende stund steget 166% i indeværende år. Fluoguide er den 2. mest stigende aktie i det danske aktiemarked i 2020 indtil nu.

Hvad er budskabet med indlægget?

Mit lille budskab med indlægget ‘4 Nordiske Vækstaktier’ er, at man ofte oplever mere kraftige kursudsving i Vækstaktier, end man oplever det ved mere etablerede børsselskaber.

Der er store afkastmuligheder i Vækstaktier, hvilket også er illustreret ved ovenstående grafer.

Spørgsmålet er blot, om risikoen er værd at løbe?

Hvis du har spørgsmål eller feedback til ovenstående, så er du meget velkommen til at skrive.

Du er velkommen til at følge min Linkedin eller Shareville, hvis du ønsker mere indhold til inspiration inden for aktieinvestering.

Dette blogindlæg er kun udarbejdet til inspiration og udgør således ikke anbefaling til hverken køb eller salg af de omtalte aktier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *