Kategorier
Aktier Digitalisering

5 spændende aktier 2021 – digital udvikling og vækst!

Den digitale udvikling

I dette indlæg ser jeg nærmere på 5 spændende aktier til 2021, der har formået at skabe høje vækstrater og afkast i 2020.

Det er aktier, som jeg har stor tiltro til i 2021, da disse har formået at skabe solide afkast i de forgangne år og er fokuseret på digitale forretningsmodeller, der er boomet i de senere år, men i særdeleshed under den nuværende coronapandemi.

Den digitale udvikling er accelereret under coronapandemien, og det har især gavnet de virksomheder, der blandt andet er baseret på e-handel og abonnementstjenester.

5 spændende aktier 2021

Herunder fremhæver jeg 5 spændende aktier til 2021, der har formået at skabe høje vækstrater og afkast i løbet af aktieåret 2020, med fortsat potentiale i 2021 og fremover.

Shopify

Shopfiy er en canadisk virksomhed, der har udviklet en e-handelsplatform primært til små- og mellemstore virksomheder.

Shopify vokser kraftigt og har de senere år opnået stor popularitet verden over. Globalt er Shopify nu blandt de tre største e-handelsplatforme med mere end 800.000 aktive shops på verdensplan.

Firmaet har to segmenter: abonnementsløsninger og handelsløsninger.

Kilde: Nordnet

Afkast 2020, +160%

Hvad er udsigterne for Shopify?

Jeg ser gode langsigtede muligheder i Shopify, da jeg har tiltro til, at digitaliseringen og omstillingen til e-handel vil fortsætte i endnu højere tempo.

I den forbindelse vil der være flere virksomheder, som formentlig vil efterspørge Shopifys markedsledende e-handelsplatform, hvilket vil vækste virksomheden til nye højder.

Netflix

Netflix er en amerikansk virksomhed, hvis primære forretning er en abonnementsbaseret streamingtjeneste inden for film og serier. Netflix leverer originalt- og tredjeparts indhold og har opnået stor popularitet verden over.

Kilde: Nordnet

Afkast 2020, +60%

Hvad er udsigterne for Netflix?

Jeg ser gode langsigtede muligheder i Netflix, da virksomheden har formået at skabe en markedsledende streamingplatform, der fortsat tiltrækker et stort antal nye brugere verden over.

Den øgede digitalisering og efterspørgsel efter on-demand film og serier er i rivende udvikling, og det vil Netflix målrettet forsøge at profitere af.

Spotify Technology

Spotify er en svensk virksomhed, der er en af ​​verdens førende streamingtjenester inden for musik og podcasts.

Virksomheden tjener penge på sine brugere gennem en betalt abonnementsmodel, der udgør hovedparten af deres omsætning, og en annoncebaseret model, der udgør en mindre del af omsætningen.

Kilde: Nordnet

Afkast 2020, +110%

Hvad er udsigterne for Spotify?

Jeg ser gode langsigtede muligheder i Spotify, da virksomheden har formået at skabe en markedsledende streamingtjeneste, som oplever høje vækstrater i antallet af nye brugere globalt.

Derudover er Spotify fokuseret på at udvikle nye indtjeningskanaler via podcasts, som er i stærk vækst, og her har Spotify skabt en førende position med en række eksklusive aftaler og opkøb af podcast-teknologi.

Spørgsmålet er, om Spotify i fremtiden formår, at omdanne den store brugervækst til en profitabel forretning? Det er kun tiden, der må vise.

Digital Turbine

Digital Turbine er gennem sine datterselskaber engageret i medie- og mobilkommunikation og leverer end-to-end produkter og løsninger til mobiloperatører, applikationsannoncører og producenter til udstyr med flere for at gøre det muligt, at disse effektivt kan tjene penge på mobilindhold.

Kilde: Nordnet

Afkast 2020, +550%

Hvad er udsigterne for Digital Turbine?

Jeg ser gode langsigtede muligheder i Digital Turbine, da virksomheden opererer inden for områder i vækst, og med store kunder såsom Uber, Amazon og Netflix, har Digital Turbine et godt fundament for videre vækst i fremtiden.

Digital Turbine er rangeret blandt Nordamerikas top-500 hurtigst voksende teknologivirksomheder.

Zoom Video Communications

Zoom er en kommunikationsplatform, der forbinder mennesker via video, stemme, chat og indholdsdeling.

Virksomhedens platform muliggør ansigt til ansigt-video og forbinder brugere på tværs af forskellige enheder og placeringer via et enkelt møde.

Zoom betjener virksomheder i alle størrelser, fra alle brancher, over hele verden.

Kilde: Nordnet

Afkast 2020, +482%

Hvad er udsigterne for Zoom?

Jeg ser gode langsigtede muligheder i Zoom, da jeg tror, at omstillingen til blandt andet online-møder og chat er kommet for at blive. Det er mere eller mindre blevet “den nye normal”.

I forbindelse med coronapandemien er der forplantet sig nogle nye vaner, arbejdsmønstre og måder at interagere med hinanden på, hvilket har skabt, og formentlig vil skabe, vækst i brugen af Zoom.

De nye vaner og arbejdsmønstre har forplantet sig i mange organisationer og vil i en eller anden grad forblive et fast element i måden, vi kommunikerer.

Opsummering

Virksomheder, der er fokuseret på digitalisering og e-handel, har oplevet stærk vækst i aktieåret 2020. De ovennævnte virksomheder har oplevet høje vækstrater i antallet af nye brugere, som er altafgørende for at vækste i omsætningen.

Spørgsmålet er, om disse virksomheder vil formå at fastholde deres stærke position i markedet og skabe langvarige, profitable forretninger i fremtiden?

Det bliver spændende at følge udviklingen i disse aktier!

Hvis du synes, at indholdet skaber værdi for dig, så har du mulighed for at støtte min side via “Buy Me a Coffee” her. Det vil jeg selvfølgelig sætte stor pris på!

Hvis du har spørgsmål eller feedback til indholdet, så er du meget velkommen til at kommentere eller skrive direkte på mail.

Du finder en oversigt over mine aktier her.

Du er velkommen til at følge min Linkedin eller Shareville, hvis du ønsker mere inspiration til aktier.

Dette blogindlæg er kun udarbejdet til inspiration og udgør således ikke anbefaling til køb af de omtalte aktier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *