Kategorier
Aktier Porteføljerapport

Aktieåret 2021 – hvordan er året forløbet?

I dette indlæg ser jeg nærmere på aktieåret 2021, hvordan min portefølje har udviklet sig i det forgangne år, og hvilke aktier, der har præsteret bedst og dårligst målt på afkast.

Et turbulent aktieår med et gennemsnitligt afkast

Aktieåret 2021 var præget af udsving i min portefølje, der resulterede i et gennemsnitligt afkast.

MEN..

Hvis du er investeret i det brede S&P 500-indeks, der omfatter de 500 største virksomheder i USA, så har du fået et hederligt afkast i 2021 på hele 28%.

Det bevinder også om, at det i de flestes tilfælde sagtens kan betale sig at investere i brede indeks såsom S&P 500, hvor man opnår en solid spredning på virksomheder og industrier.

Jeg synes dog, at det er både sjovt og spændende at investere i enkeltaktier, så jeg er også bevidst om, at jeg i visse år må tage til takke med et lavere afkast en de brede indeks.

Porteføljens udvikling i 2021

Porteføljen oplevede en stigning på cirka 7% i 2021, hvilket jeg overordnet set er tilfreds med, når jeg ser tilbage på de udsving for året.

I perioder var min portefølje nede med mere end 10%, så på den led er jeg tilfreds med et positivt afkast for året.

De aktier, der har præsteret bedst (målt på afkast), er:

  • Microsoft +52%
  • Tomra +45%
  • Teradyne +36%

De aktier, der har præsteret dårligst (målt på afkast), er:

  • Scatec -52%
  • Neste -26%
  • Spotify -25%

Porteføljens udvikling siden investeringsstart

Porteføljen har siden investeringsstart i 2018 oplevet en stigning på 160%, hvilket er tilfredsstillende og over mine forventninger om et gennemsnitligt afkast på +15% om året.

Reklame

Er du nysgerrig på din boligs værdi?

Estaldo.com er en digital ejendomsmægler, hvor du kan få en gratis og hurtig vurdering af din boligs værdi – online.

Opsummering

Aktieåret 2021 var en blandet fornøjelse med relativt store udsving i porteføljen, fra et negativt afkast i løbet af året på -10% til et afkast på +7% i slutningen af året.

Jeg er fortsat tilfreds med den overordnede udvikling i porteføljen og har forhåbninger om et gennemsnitligt afkast på 15% om året, hvilket dog ikke blev indfriet i 2021.

Du finder en oversigt over mine aktier her.

Hvis du har feedback eller kommentarer, så er du selvfølgelig velkommen til at skrive.

Derudover er du velkommen til at følge min Linkedin eller Shareville, hvis du ønsker mere inspiration til aktier og få de seneste opdateringer på udviklingen i min portefølje.

Dette indlæg skal ikke betragtes som rådgivning til køb eller salg af de omtalte aktier, men skal kun betragtes som inspiration og underholdning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *