Kategorier
Porteføljerapport

Porteføljens udvikling i oktober og for hele 2021

I dette indlæg får du indsigt i min porteføljes udvikling i oktober 2021, for hele året 2021 og siden investeringsstart. Derudover er der foretaget ændringer i min portefølje, som der beskrives i det første afsnit herunder, og hvorfor.

Ændring i porteføljen – frasalg og tilkøb

Der er foretaget en ændring i porteføljen i form af et salg af den sattelitproducent, Gomspace, og tilkøb af den amerikanske virksomhed, NVIDIA.

Jeg har haft aktier i Gomspace over et par år og må konstatere, at der for mit vedkommende er for store udsving i aktiens kursudvikling til, at jeg ønsker at fastholde aktien i øjeblikket.

I stedet er NVIDIA tilføjet porteføljen, som er en stor amerikansk tech-virksomhed, der blandt andet udvikler grafikkort til computergrafik.

NVIDIA fokuserer på nogle af de nyeste teknologier såsom kunstig intelligens, hvor de er blandt de førende.

Fremtiden for NVIDIA forventer jeg vil være kendetegnet ved fortsat vækst med fokus på nyudvikling og investering i de nyeste teknologier, så virksomheden forbliver aktuel.

Porteføljens udvikling i oktober

Porteføljen har haft en positiv udvikling på 9% i oktober måned. C25-indekset er til sammenligning steget cirka 6%.

Det har været store stigninger i enkelte aktier, der har drevet udviklingen i porteføljen i oktober.

Porteføljens udvikling for hele året 2021

Det store minus i september har også påvirket udviklingen for hele året for min portefølje, der har haft en negativ udvikling på 5,5% for hele året 2021.

C25-indekset er til sammenligning steget cirka 16% i 2021.

Porteføljens udvikling siden investeringsstart

Porteføljen har siden investeringsstart i 2018 oplevet en stigning på 156%, hvilket er tilfredsstillende og over mine forventninger om et gennemsnitligt afkast på +15% om året.

Reklame

Hvis du er nysgerrig på din boligs værdi, så kan du via Estaldo.com få en gratis og hurtig online vurdering.

Opsummering

Jeg er fortsat tilfreds med den generelle udvikling i porteføljen på trods af, at min portefølje har performet under indeks for hele året.

Porteføljen har dog overordnet set præsteret over mine forventninger, om et gennemsnitligt afkast på 15% om året, siden investeringsstart.

Hvis du har spørgsmål eller feedback, så er du meget velkommen til at kommentere eller kontakte på mail.

Du er velkommen til at følge min Linkedin eller Shareville, hvis du ønsker at følge mine tanker om aktier og få mere inspiration.

Dette indlæg skal ikke betragtes som rådgivning til køb eller salg af de omtalte aktier, men skal kun betragtes som inspiration og indblik i mine personlige valg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *