Kategorier
Aktier Innovation Udbytteaktier

Novo Nordisk A/S – seneste aktiekøb i 2022

I dette indlæg kan du læse om mit seneste aktiekøb, Novo Nordisk A/S, hvorfor jeg har valgt at investere i virksomheden, udviklingen i Novos aktiekurs samt udbyttehistorik.

Indlægget indeholder reklame for NORD.investments, hvor du kan få en gratis investeringsplan med udgangspunkt i din situation, økonomi og ønsker.

Introduktion til Novo Nordisk

Novo Nordisk er en dansk life-science virksomhed og verdensførende leverandør af diabetesprodukter med en markedsandel på næsten 50% af det globale insulinmarked målt på volumen.

Virksomheden fremstiller og markedsfører en række moderne insulinprodukter til mennesker, indsprøjtninger imod diabetes, såvel som antidiabetisk medicin.

Novo har også et biofarmaceutisk segment (der udgør omkring 20% af indtjeningen), som er specialiseret i proteinbehandling for blødersygdomme og andre sygdomme.

Kilde: Nordnet

Novo præsterede en historisk høj omsætning i 2021, der rundede 140 milliarder, hvilket er en stigning på 11% fra året forinden.

Novos aktiekursudvikling

Novos aktiekurs har også oplevet en positiv uptrend over en årrække.

Kilde: Nordnet

Novos aktiekurs er over de seneste 5 år steget +200%, hvilket er over markedsudviklingen for C25-indekset, der er steget 64% i samme periode.

Reklame

NORD.investments er en investeringsrobot til privat investering, pension eller virksomhed.

Du opnår følgende fordele:

  • Lave omkostninger
  • Ingen binding
  • Automatisk investering

Udbytte

Udover en positiv udvikling i aktiekursen, så har Novo også udbetalt et kontinuerligt og stigende udbytte til sine aktionærer.

Novo planlægger et samlet udbytte på 10,4 kr. per aktie i 2022, hvilket er en stigning på cirka 14% fra året forinden, hvor der blev udbetalt et samlet udbyte på 9,1 kr. per aktie.

Kilde: Morningstar

I ovenstående tabel finder du en oversigt over Novos udbyttebetalinger per aktie siden 2017.

Ønsker du mere inspiration?

Du finder en samlet oversigt over mine aktier her.

Hvis du har feedback eller kommentarer, så er du selvfølgelig velkommen til at skrive.

Du kan følge min Linkedin eller Shareville, hvis du ønsker mere inspiration til aktier, opdateringer på udviklingen i min portefølje, samt indblik i mine seneste aktiekøb med mere.

Dette indlæg skal ikke betragtes som anbefaling til køb eller salg af den omtalte aktie, men er udelukkende til inspiration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *