Kategorier
Aktier Udbytte

Aktieåret 2022 – hvordan er året forløbet?

Godt nytår – jeg håber, at du har fået en god start på 2023!

I dette indlæg ser jeg nærmere på aktieåret 2022 og udviklingen i min portefølje, herunder kursudvikling og udbyttebetalinger fra mine investeringer.

Indlægget indeholder reklame for NORD, som er en datadreven og digital investeringsløsning til både private og virksomheder.

Du kan hente en gratis investeringsplan via NORD her.

Kursudvikling 2022

Min portefølje, bestående af enkeltaktier og investeringsforeninger (se mere her), har oplevet en nedgang på 31,5% for hele 2022, hvilket er en markant tilbagegang for året.

Det største danske aktieindeks, C25-indekset, har oplevet en nedgang på 13,5% i 2022.

Mine aktier er primært eksponeret mod områder inden for life science, teknologi, ejendomme og industri, hvor især teknologi- og ejendomsområdet har været præget af stor usikkerhed grundet inflation og stigende renter.

Det er dog fortsat områder, som jeg foretrækker at være investeret i fremadrettet, da jeg har tiltro til de langsigtede vækstmuligheder i netop disse forretningsområder.

Du kan hente en gratis investeringsplan via NORD her.

Udbytte 2022

Da jeg løbende udvider porteføljen med nye udbyttebetalende aktier og investeringsforeninger, så er det årlige udbytte fra mine investeringer også steget over tid.

Udbyttet er steget fra 2917 kr. i 2021 til 7630 kr. i 2022 (før skat).

Du kan se grafen herunder med udviklingen i modtagne udbytter over tid og siden investeringsstart i 2018.

Du kan hente en gratis investeringsplan via NORD her.

Plan for 2023

Min plan for 2023 er at fortsætte som hidtil, hvilket er at investere så ofte som muligt i både solide enkeltaktier og investeringsforeninger via Nordnets månedsopsparing.

Jeg ønsker fortsat at være 100% investeret i aktier, da jeg har en lang tidshorisont.

Du finder en oversigt over mine aktier her.

Hvis du har feedback eller kommentarer, så er du selvfølgelig velkommen til at kommentere eller skrive på mail: christian@lilleinvestor.dk

Du er også velkommen til at følge min Linkedin eller Shareville, hvis du ønsker mere inspiration til aktier, opdatering på udviklingen i min portefølje samt seneste aktiekøb.

Dette indlæg er udelukkende til inspiration og ikke anbefaling til køb eller salg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *