Kategorier
Aktier Grøn energi

3 Grønne Vækstaktier til 2021: Vand-, Vind- og Solenergi

3 Grønne Vækstaktier til 2021

Disclaimer: Indlægget indeholder reklamer. Jeg reklamerer kun for produkter og tjenester, som jeg selv benytter og kan stå inde for.

I dette indlæg ser jeg nærmere på 3 Grønne Vækstaktier til 2021, som beskæftiger sig med projekter inden for vand-, vind- og solenergi. Jeg ser nærmere på nogle af de aktører, der formentlig er mere ukendte end de traditionelle giganter inden for vedvarende energi, såsom Vestas og Siemens Gamesa.

Det er virksomheder, der har oplevet, og fortsat oplever momentum og en stigende trend i aktiekurserne.

Herunder præsenterer jeg de 3 grønne vækstaktier til 2021, som du kan overveje at undersøge nærmere. Jeg introducerer dig for deres forretningsområder og vækst i aktiekurserne over den seneste 3-årige periode, der har udviklet sig betydeligt.

Verbund AG – vandenergi

Verbund AG er et elselskab, som Østrig har en kontrollerende interesse i. Verbund producerer, transporterer, sælger og handler med elektricitet og andre energier i hele Europa. Det gør virksomheden gennem sin portefølje af vandkraftværker, vind-, sol- og termiske kraftværker.

Vandkraft tegner sig for størstedelen af Verbunds samlede produktion. Virksomheden genererer langt størstedelen af sine indtægter fra salg af elektricitet, mens driften af elnet også udgør en betydelig indtægtskilde.

Verbunds primære markeder er Tyskland og Østrig. Virksomhedens kunder omfatter hovedsageligt energihandlere og forhandlere.

Verbund er en af de største vandkraftenergiproducenter i Europa.

Kilde: Nordnet

Verbund er vækstet knap 250% over de seneste 3 år, hvilket må siges at være et attraktivt afkast i perioden. Derudover udbetaler Verbund et årligt udbytte til sine aktionærer.

Arise AB – vindenergi

Arise AB er en førende svensk virksomhed inden for landbaseret (on-shore) vindenergi. Arise styrer hele værdikæden, fra udvikling og godkendelse, til finansiering, opførelse og salg af vindmølleparker.

I øjeblikket administrerer Arise i alt 770 MW vindkraft i Norden, hvoraf 241 MW egen vindkraft og 529 MW til eksterne kunder.

Kilde: Nordnet

Arise er vækstet mere end 300% i aktiekursen over den seneste 3-årige periode.

Reklame

Hvis du, udover dine aktier, er nysgerrig på din boligs værdi, så kan du via Estaldo.com få en gratis og hurtig online vurdering.

Scatec ASA – solenergi

Scatec er en norsk virksomhed og producent af solenergi, der leverer en bæredygtig kilde til ren energi på verdensplan.

Forretningsaktiviteten omfatter blandt andet udvikling og opførelse af solcelleanlæg i udviklingslande. Derudover leverer Scatec også services til vedligeholdelse af solcelleanlæg.

Scatec opererer i Sydafrika, Egypten, Malaysia, Honduras, Jordan, Tjekkiet, Mozambique, Ukraine og Rwanda.

Kilde: Nordnet

Scatec er vækstet knap 640% i aktiekursen over de seneste 3 år. Scatec udbetaler også et årligt udbytte til sine aktionærer.

Opsummering

Investering i grønne aktier har vist sig attraktive over de senere år, men hvordan ser fremtiden ud for disse aktier?

Med et stigende fokus på den grønne omstilling, både lokalt og internationalt, så vil der formentlig være et stigende behov for de løsninger, projekter og services som de ovenstående virksomheder udbyder.

Om dette også vil drive aktierne frem i fremtiden, det er uvist. Vi ved dog, at aktierne har performet godt historisk, men der er ingen garanti for fremtidige afkast.

Hvis du synes, at indholdet skaber værdi for dig, så har du mulighed for at støtte min side via “Buy Me a Coffee” her. Det vil jeg selvfølgelig sætte stor pris på!

Hvis du har spørgsmål eller feedback, så er du meget velkommen til at kommentere eller kontakte på mail.

Du finder en oversigt over mine aktier her.

Du kan følge min Linkedin eller Shareville, hvis du ønsker mere inspiration til aktier.

Dette blogindlæg er kun udarbejdet til inspiration og udgør således ikke anbefaling til køb af de omtalte aktier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *