Kategorier
Aktier

3 danske aktier med potentiale 2021 – små vækstaktier fra Firsth North

Firsth North Danmark – aktier

I dette indlæg ser jeg nærmere på 3 danske aktier med potentiale 2021. Det er virksomheder på First North i Danmark, der er kendetegnet ved at være relativt små virksomheder med stort vækstpotentiale.

Aktiehandel på en minibørs er på mange måder risikofyldt og uforudseligt. Det er vigtigt at have med i overvejelserne, inden man investerer i disse typer af aktier.

Investering i små selskaber, hvor man kommer tidligt ind i den enkelte virksomheds udvikling og vækst, giver dog mulighed for ekstraordinære afkast. Men der er, som ved alle andre investeringer, ingen garanti for fremtidige afkast.

Herunder gennemgår jeg de 3 danske aktier med potentiale 2021 fra First North i Danmark, der har præsteret solide afkast siden deres introduktion på minibørsen.

LED iBond International A/S

LED iBond International A/S er et dansk teknologiselskab, der udvikler løsninger til integration af lys og data. Deres vision er at skabe innovative lysløsninger, der er med til at skabe bæredygtig vækst, og generelt forbedre menneskers helbred og generelle livskvalitet.

Deres teknologi anvendes i projekter fra intelligent hyldebelysning til store indendørs belysningsprojekter.

Afkast siden børsnotering:

Første handelsdag15. juni 2020
Noteringskurs6,88
Nuværende kurs22,70
Afkast230%
Opdateret per 12. februar 2021

FOM Technologies A/S

FOM Technologies producerer og sælger avancerede maskiner og forskningsudstyr, der gør det muligt for forskere og fagfolk at opdage, udvikle og kommercialisere nye materialer til en renere og mere bæredygtig verden.

Afkast siden børsnotering:

Første handelsdag26. juni 2020
Noteringskurs8,64
Nuværende kurs53,10
Afkast514%
Opdateret per 12. februar 2021

Penneo A/S

Penneo A/S er et dansk SaaS-selskab, der digitaliserer og hjælper organisationer med automatisere forretningsprocesser i forbindelse med signering og administration af dokumenter på en sikker og nem måde.

Ved at gå fra manuelle til automatiserede arbejdsgange sparer kunderne tid på administrative opgaver og driftsomkostninger.

Afkast siden børsnotering:

Første handelsdag2. juni 2020
Noteringskurs11,06
Nuværende kurs69
Afkast523%
Opdateret per 12. februar 2021

Du finder en samlet oversigt over de selskaber, der i øjeblikket indgår i First North Danmark, via Nordnet her.

Hvad er udsigterne for disse selskaber?

Vi kan ikke forudsige, hvordan de enkelte virksomheder vil præstere i fremtiden, men de historiske afkast har vist, at der er momentum og opmærksomhed på disse.

Derudover fokuserer alle tre virksomheder på mega-trends, der formentlig kommer til at forme en del af samfundsudviklingen fremover:

  • Digitalisering (Penneo)
  • Grøn omstilling (LED iBond, FOM Technologies)

Jeg ser gode langsigtede muligheder i de 3 omtalte aktier, da de som udgangspunkt har gode forudsætninger for at drive aktiekursen frem – i det tilfælde, at de formår at fastholde deres momentum og udnytte deres vækstpotentiale.

Opsummering

De 3 danske aktier, der er præsenteret ovenfor, har præsteret ekstraordinære afkast til sine investorer, fra deres første handelsdag til i dag.

Aktier på First North giver mulighed for at investere i små selskaber med stort vækst- og afkastpotentiale.

Risikoen er dog også værd at overveje, inden man investerer i First North virksomheder. Aktiekurserne, i mindre selskaber, kan have en tendens til at svinge mere end i de mere etablerede selskaber.

Hvis du har spørgsmål eller feedback, så er du meget velkommen til at kommentere eller kontakte på mail.

Du finder en oversigt over mine aktier her.

Du er velkommen til at følge min Linkedin eller Shareville, hvis du ønsker mere inspiration til aktier.

Dette blogindlæg er kun udarbejdet til inspiration og udgør således ikke anbefaling til køb af de omtalte aktier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *